måndag 12 maj 2008

SKK Nat Larv och Rundbanetävling Landskrona

BIR cert för Monica Wall
I går åkte Husse o Bubbs på utställning i Larv som ligger en bit från Skara. 2+0 anmälda
Soligt o hett men som tur var så fläktade det på ganska ordentligt på utställningsområdet.
Upp 03.30 o packa iväg de två sömntutorna-själv stannade jag hemma o försökte vila bort min förkylning...
Ringarna började 09.00 o hans skulle bedömas som hund nr 14 så det gällde att vara ute i god tid.
Han skötte sig fin, fint...trots värmen och fick en väldigt trevlig :-) kritik...

"Härligt uttrycksfullt maskulint huvud. Korrekt bett, alla tänder.Utmärkt öronställning. Mycket goda kroppsproportioner. Utmärkt rygg o kors. Utmärkta vinklar för rasen. Utmärkta rörelser"

Vilken hund vi har !!! Så roligt....:-) Ena gången går det bra o andra gången kanske sämre/mkt sämre...så det är bara att glädjas..
Lång väntan till gruppfinalen som dömdes av Petter Fodstad, Norge-där blev det svårt bland alla vackra hundar...så "grabbarna" fick tacka för sig o åka hem. Men resan var lätt trots de många milen-de var inte hemma förrän 21.30

På lördagen gjorde vi rundbanedebut (för året) Corre som tyvärr varit skadad fick stå över (vi hoppas på tävling i Simrishamn)
så det blev Trillik som ensam fick vara med på Landskrona banans tävlingar-ett svårt lopp, med hundar från klass 2 och ner till klass 4 så vi hade inga som helst förväntningar.
Han gick från box 2 -missade tyvärr som vanligt starten-och försökte hålla innerspår men fick trixa och backa och försöka fram o tillbaka i princip under hela första rakan-så han tappade rytm och förmodligen mkt tid också.
Jag tror att min taktiska hjärna inte riktigt hängt med (jag får skylla på att det är så tidigt på säsongen), det är nog bättre för honom att få gå längre ut- eftersom han verkar sätta starten bättre därifrån och att han ändå har snabbheten-han verkar inte tycka om att bli "inklämd"
Båda hundarna är anmälda till Simrishamn 24/5 så nu hoppas vi på att många hundar o framförallt många whippar anmäler sig så att vi får åka på tävling till Cimbrias fina, trevliga bana.
Nästa söndag blir det utställning i gen för Bubbs o husse...SKK NAT i Hässleholm (skönt med nästan hemmaplan) där Gunnar Nyman, Danmark dömer...
Vi hoppas på fortsatt fina resultat...!
Tack igen Tiina för vår lille fine Bubbe (kom på att han o syrrorna inte är så små längre-14 månader idag!!! HURRA, HURRA--o grattis...)

Inga kommentarer: